Hugger i sten

Blandade känslor: Uppgivenhet, ledsenhet, glad för igår innan allt, glad för vad som kommer ikväll, empatikänslor som bara väller fram, vill gråta, är det verkligen min sak?
Vill lägga mig i, stötta, vara där, prata, göra allt bra men är det verkligen min sak?
Frågan är också om det går, är det möjligt?
.
Jag försöker bara göra det jag tror är rätt.
Jag vet inte hur det känns.
Jag vill bara hjälpa till.
Jag har ingen aning.

Dedikerat till medlemmarna i SponsraGlädje UF

Tack för en givande dag, med mycket givande möte och vi är i princip klara med talet till riskkapitalisterna! Jag vill tillägna den här låten till min underbara UF-grupp (försök att inte se det som en kärleksförklaring dock)!
.
I think about the years I spent, just passing through
I'd like to have the time I lost, and give it back to you
But you just smile and take my hand
You've been there, you understand
It's all part of a grander plan that is coming true
Every long lost dream led me to where you are
Others who broke my heart, they were like northern stars
Pointing me on my way into your loving arms
This much I know is true
That God blessed the broken road
That led me straight to you

Älgincident

Bio - fett bra, The Ugly Truth SE DEN!
Träffade två älgar på hemvägen.
Tusen miljoner skratt.
Dags att sova
Utsökt mat.
Godnatt.

Älska glömma och förlåta

Jag har gjort ett organisationsschema idag och ska snart ge mig ut med hunden! Sen när jag kommer in ska jag dricka mjölk och äta varma bullar :D Vi får se om jag får sällskap på promenaden av söta Josefin. Nej nu börjar hunden min bli otålig på promenad - bäst att lyssna!
Min så högt älskade Pingla! (SU(u)CH Almanza Chocolate Praline Parfait)
Fotograf: Sophie Lindhe

Apropå ingenting alls

Nu blir det movie sen sovtajm. Imorn ska jag försöka göra en illustration på vårt organisationsschema! Sitter för tillfället och ser kvällsöppet med Ekdahl - hemskt med tonårsmord... Vad ska man säga? Att barn mördar och misshandlar varandra, för det är just det dom är; barn.
Aja, nu blir det mycket roligare med komedifilm!
Jag tillsammans med Kaiser (SUCH FINUCH FINV-08 Wheaten My Love Learning ABC) på SM!

Allra käraste vän

Att glida ifrån någon, känns tungt. Man vill ha samma kontakt som innan, träffas lika ofta och dela lika mycket. Drömma kan man ju alltid men det är inte alltid det går, det är så mycket som kommer emellan. Tid måste hittas och man måste prioritera. Man försöker hålla kontakten men ibland känns det svårt, svårt med känslan att man själv är den enda som drar. Svårt att veta om den känslan är befogad eller obefogad. De få stunder man träffas är de guldkorn man vill ta vara på men det är svårt att inte känna sig bitter över att man inte träffas så ofta. Det blir en ond cirkel - man verkar irriterad, men är mest ledsen, över att man inte hörs så ofta. Man verkar irriterad, men är mest ledsen, över att allt inte är som förut.

Man får försöka ta vara på det lilla som finns kvar, kanske hittar man tillbaka till varandra, kanske inte. Det viktigaste och självklart svåraste är att fortsätta kämpa för det som ändå finns.
Släpp aldrig de som står dig närmast och betyder mest.

*
Älska mig som mest då jag förtjänar det minst, för det är då jag behöver det som bäst.

Idag har jag bakat bullar


Den stund jag kände så nära var blott alvedon

Igår handlade jag en massa kläder, spenderade närmare 1400 riksdaler - men det var det värt! Har inte skrivit på ett tag jag vet men har inte haft tid. Krogen igår med kusinerna och fikade idag med andra kusinerna + promenad med robin. Jag trodde att jag hade tappat Pinglas koppel så vi gick sammanlagt i typ en och en halv timme och letade koppel, men hade lagt det i ärmen på jackan... HAHA. Anyway - här kommer bilderna på kläderna:
Gina Tricot
Kappahl
Kappahl
Gina Tricot
Gina Tricot
Cubus
Gina Tricot
Gina Tricot
(Plus en foundation och en hårsspray från H&M, den nya "luftvispade" foundationen!)
Puss!

Hej, jag gillar dig och vill lära känna dig.

Är hemma och kontaktbar igen efter en sjudundrande årsfest, helt underbart! En lyckad utställning med alla hundar placerade i sina klasser. En liten stunds sittande helt stilla på motorvägen (närmare bestämt 1 h och en kvart) varför händer det alltid oss?? Har tagit av mina naglar nu, fult men lite skönt att ha korta igen :p
Kortfattat var det allt. Har höstlov. Har precis ätit frukost. Ska ta en promenad/cykla med Pingla. Livet är en saga!
.
Rubriken: Ja, hur svårt kan det vara?

Hej hej, hallå dagboken!

Hanna! Du lever och mår bra, tack för kommentaren :D
Idag har varit en bra dag först fyllde mamma år på morgonen sen hade jag tal på svenska så lärde klassen hur man knöt en slipsknut. Sen skulle vi åka hem och då hade Larsson och Anton öst löv på Carros bil, stuckit in en pinne i grillen och vikt in backspeglarna - kul skämt, jätteroligt! Hahahah ;) Nu är jag äntligen klar med uppstartsloggen så blir vila från plugg ett tag sen ska jag ut med Pingla. Ikväll blir det trerätters för att mamma fyller år, emelie och familjen kommer hit, sen är det IDOL!
Höres senare, PUSS
Födelsedagsfrukost


Choklad med grädde - mellanmål!


SÖÖÖÖÖÖÖÖÖTNOSAN!

Resultat

Emelie kommer hit nu, men jag måste plugga också!

JIPPIE!!!

Vi i SponsraGlädje UF har gått vidare i tävlingen "Riskkapitalisterna"! Vi kommer att tävla om ett stipendie på 6000 kronor. En presentation inför en jury kommer äga rum den 5e november 2009. Om vi får stipendiet kommer vi att anordna en turnering där vi själva och andra företag kan marknadsföra sig!
Önska oss lycka till :D

Skolan efter klippning

Har varit och klippt mig idag hos duktiga Catta, blev jättenöjd och bildbevis kommer när jag kommit hem. Det vill säga efter denhär lektionen som är multimedia. Då är det som sagt vårdcentralen och sen kommer morfar och hämtar upp mig. Efter det fortlöper dagen som jag skrev igår.
Ååååh blir hög av doften från mitt hår, ÄLSKAR känslan när man är nyklippt! Har dessutom bokat tid för min studentfrisyr redan nu, hej studenten, här kommer jag!Som jag hade dig förut

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt


En lättnad men ändå en tomhet

Har precis läst ut tredje och sista boken i millenium-trilogin (Luftslottet som sprängdes). Boken var helt klart den bästa av alla tre och klart läsvärd! En märklig känsla dyker upp när man läst ut en bok, en tomhet fast ändå lite lättnad. Nu är jag så trött att jag ser dubbelt så ska sova snart. Imorn gäller:
.
Klippa mig hos Catta
Multimedialektion
Vårdcentralen och kolla upp min huvudvärk som jag haft sen i måndags
Plugga
Promenad med Emelie & vovvarna
Plugga igen
Cykla med Pingla
Slappa framför TVn
Sova

Känns som en helt okej dag, snart är det dessutom höstlov!
Konstigt att pappa undrar vad vi håller på med?
Puss, godnatt, over and out!

Cykla och läsa

Ja, jag är ganska hälsosam nu förtiden! Kom hem, åt melon och satte mig och pluggade. Äter alltid yoghurt till frukost och läser just nu min bok hellre än ser (dåliga program) på tv (gäller alltså inte DH etc.). Ska snart ut och cykla med Pingla - också hälsosamt, målet är att jag ska göra det varje dag nu tills hon får tillbaka alla muskler och konditionen. Då blir både jakt- och utställningssäsongen toppen!
Emelie och jag pratade om att åka till USA och vara lärlingar för en proffshandler, resa som vanligt och kanske ta en sväng förbi Houston SPCA för att jobba på deras center. Sen pratade vi om att flytta hemifrån tillsammans, bo i en lägenhet ha typ en eller två hundar var, ha en liten skitbil och åka på massa utställningar! Låter det inte härligt? Ja, alla kanske inte tycker det men är man hundintresserad är det en dröm!
.
Det är både kul och läskigt att kasta sig handlöst ut i livet

Huvudvärk + Redovisning = FALSKT!

Sitter i skolan och ska snart repa lite engelska, redovisning idag! Hinner inte skriva så mycket så återkommer på multimedian. Vaknade med huvudvärk - kan va bland det värsta som finns, men nu är det bättre. Ikväll är det DH som gäller, ska även läsa lite i min bok och cykla med Pingla igen. Tio minuter om dagen sen öka succesivt så är formen fixad på nolltid!Hörs i eftermiddag!
So long suckers.


Helgen

Jag låter bilderna tala för sig själva, men sammanfattat en mysig helg på landet. Vi har hämtat Pingla så ska ut och cykla med henne så hon får massa muskler! Fler bilder på facebook!
Jag är stolt att säga att jag själv är fotograf till samtliga bilder, Pinglas valpar är på bilderna åtta veckor och två dagar gamla!

Regler på donken

Donken in my heart, för där får man både prata med mat i munnen och leka med maten. Jag pratade på med munnen full av hamburgare medan Möller lekte och kladdade med maten för fullt. Ganska roligt faktiskt, pratade en massa om komiska Salem, ja för komiska är nog faktiskt rätta ordet. Alla människor som bor här och beter sig hit och dit, passi och så vidare... Så sammanfattat en god middag med en fin pöjk som Möller:
.
Möllerström och jag på min 18-årsfest!
.
Så nu blir det landet över helgen, ska faktiskt bli skönt att bara koppla av och göra ingenting. Synd att inte Pingla får följa med bara. Ska stänga ner inför vintern med allt vad det innebär och ska även ta upp båten, för den ska hem. Med detta följer att jag får ta bilen till skolan imorn, sen hem och packa och tillsist åker vi vid ett-tiden. Därefter kommer jag bara vara anträffbar på mobilen, så det är ingen idé att ni förväntar er någon uppdatering under helgen.
På återseende!

Att vara eller icke vara... tjock?

Jahaja, glad är jag för Möller och jag ska äta middag på doooonken idag! Gott som jag vet inte vad, så snart kommer limosinen till dörren sen drar vi och äter mat. Ingen annan i min familj är ju hemma och kan därför inte laga någon mat till mig heller...
Stay tuned

Dagen

Såhär ser mitt hår ut idag


Såhär såg Sara ut igår...


Och såhär...


ASSNYGG!

Käppar i hjulen

Sitter på multimedian, är typ helt och hållet själv här. Ska alla skolka idag?? Jahapp, jag kan säga att vårt företag inte tycker skatteverket är så populärt just nu, sätter käppar i hjulen för oss. Men jag tror jag har en lösning som kan fungera allafall. Ska jobba med loggan nu och presentera min lösning för gruppen, önska mig lycka till!Det är bara bryta ihop och komma igen


gråt en skvätt för den goda sakens skull

gråtfärdig på grund av ren lycka, se och njut!

att vakna på rätt sida

Blir inte någon hämtning av Pingla tyvärr, hon måste vara kvar lite till bara. Hämtar henne nästa vecka istället!
Har lite nyheter på länkar, kolla in de andra bloggarna.
Snö, idag har det snöat. I morse föll den första snön. Inget som kommer finnas kvar men å andra sidan så är det första tecknet på vinter, den 13 oktober 2009. Är det rätt eller?Jag har gjort egen müsli som blev jättegod, åt den i morse i vaniljyoghurt och hallon tillsammans med en kopp te!
.
Recept för cirka en till två veckor:
Havregryn 3 dl
Solrosfrön 1 dl
Linfrö 1/2 dl
Hasselnötter (hackade) 1/2 dl


Du luktar som min farmor

Efter lite roastning på berns och csi börjar det bli dags att krypa ner mellan lakanen och somna så småningom. Börjar först halv tio imorn så det är rätt chill men ska bli skönt att sova.
Som sagt tidigare så höll jag svenskatal idag och blev så glad när Max i min klass sa att "Det är första gången jag hör poesi i ett tal gjort av en person i vår klass." Så tänkte faktiskt citera den del han tyckte så mycket om:
"När man är liten och ska bekanta sig med en ny exempelvis granne så säger man hej, leker oavbrutet hela dagen och kommer sedan in till mamma för att tala om att man skaffat sig en ny bästis.
När man är vuxen och ska bekanta sig med en ny exempelvis granne så säger man hej, tänker att han/hon har en lite lustig dialekt, luktar som min farmor och har spetsiga skor för att sedan efter mycket övervägande kanske ta personen till sig och bli vänner. Med andra ord - processen är olika lång..."

Konstiga stolar och gigantiska temuggar

Idag har varit en bra dag, började med nationella svenskatal i morse, sen matte där vi fick reda på proven (MVG- på derivata är inte illa!) Sen bar det av till Henning på Acando, vår rådgivare. Hade möte i en timme, väldigt givande och satte många tankar i rullning. Dagen avslutades med en fika på Waynes Coffee med mäktig brownie och gigantiska tekoppar. Prat om logga, monter, paket och allt annat kring UF. Det är verkligen hela vår vardag nu, inte så konstigt när det är det enda vi gör i skolan förutom svenska, engelska och matte. Så blir det när man har en hårt satsande skola!
Nu är det snart dags för mat, ska först bara kolla igenom konkurrenterna till situationsanalysen (ja det är UF, förvånad?) Kan komma ett godnattinlägg ;)
.
I'll spread my wings and I'll learn how to fly.
I'll do what it takes till I touch the sky.
Make a wish, take a chance,
Make a change, and break away.
Out of the darkness and into the sun.
But I won't forget all the ones that I love.
I'll take a risk, take a chance,
Make a change, and break away
.
... and thats pretty much what UF is about!
Puss!

(Good) sunday bloody (good) sunday

Nyduschad, mätt, dricker te och ser en bra film - thats a bloody (good) sunday! Jahapp, har gjort klart svenskatalet, blev nog helt okej. Kollat hur skolveckan ser ut och den verkar helt okej. Ledig fredag och då drar vi till landet hela helgen med familjen Damgaard. Pingeling ska hämtas på torsdag tillsammans med Emelie, ÄNTLIGEN! Då ska det även bli lite slutgiltig dokumentering av de åtta veckor gamla valparna.
.
Något smalare vovvsing!
1 dag innan valpning - tjockis
.
Snart sätter filmen igång så ska efter en mycket trevlig helg med först idolmys hos emelie på fredagen och sen på lördagen hände väl inte så mycket... (björken däckandes i soffan, stoffe på toan, ingen som klarade av att stänga kylen, fille och carlberg sittandes själva mittemot (hos lisen) alla andra spelandes ölspelet/kollade "skruva den som beckham" och en skitförlust av sverige) men helgen kan sammanfattas som lyckad!
.
Nu är det dags att sova, ladda inför imorn, back in business.

Ny design!

Vad tycker ni? Kommentera gärna med kommentarer på nya designen, snälla lillasyster hjälpte mig! www.louiselindhes.blogg.se
Nu återstår bara lite mer svenskaplugg sen blir det en ärad gäst som kommer hit - Torbjörn och äter trerätters med oss. Mysigt. Gårdagen blev lyckad trots Svensk förlust, men måste sticka - over and out!
”Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen”

Min dröm...

Inatt drömde jag något ganska roligt :)
Vi var på landet och Eddie från idol  var med, fast han var liten som en barbiedocka. Allt var frid och fröjd tills det kom en massa fiskar, Eddie hoppade ner i vattnet mitt bland fiskarna.
Jag ropar till Eddie att ta tag i en fisks fena varpå fisken biter av hans huvud. Alltså har lilla Barbie-Eddie blivit uppäten och dödad av en fisk på grund av mig...
Efter detta glider Veronica Nyström in (över vattnet och allt) i en vit volvo med trasigt bakljus, parkerar i vattnet (hon verkade ha en vattentät bil) och öppnar bakluckan. I bakluckan finns det skinnfåtöljer och en bioduk, jag frågar genast:
"Men kan man verkligen sitta fyra stycken där i?"
"Jaja, och man kan dessutom ha hund!" Svarar Veronica.
Vid dethär laget har jag glömt allt som handlade om att jag orsakade Barbielika-Idol-Eddies död och är helt fascinerad av Veronicas bil...
.
Och ja, som många vet är mina drömmar helt skruvade ibland. Men thats life och det är trots allt ganska roligt :D
Puss!

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Hade ju lovat att blogga en massa idag men har ägnat mig åt att vara sjuk, kolla på film, äta och spelat datorspel... Vilket liv man kan ha. Imorn är det kickoff på älvsjömässan, villvillvill gå! Frågan är bara om kroppen kommer säga emot eller inte :/
Snart kommer papi hem och det är ju både bra och liiiiite dåligt bara (i och med att jag blir av med bilen) men en saknad far kommer hem plus att jag har beställt en liten present från taxfreen, får se vad det blir :D
Min galne farsgubbe
Min ännu galnare morsa
Min knasiga syster
Och alla andra i "en annan del av Hintertux...!"
Nu kom pappa hem, fick en lotion och en mascara :D TAAAAACK!!
Pussokram!

Hemma imorn...

Är nog sjuk... Känner mig lite bättre efter alvedon, men har haft feber så blir hemma imorrn, gick hem tidigare från skolan idag också. Nu blir det Oskyldigt Dömd men skriver nog mer imorgon då jag har lite tid :D
Puss!

Sjuk igen?

Fan, måste ha sovit för lite och tänkt för mycket... Har ont i huvudet och nacken och känns nästan som jag har feber plus att jag känner av en lätt nästäppa och halsont på g. Bara det inte är svininfluensan :( orkar inte! Jag har inte tid att vara sjuk. Menmen, ska pallra mig till skolan, kämpa på och sova när jag kommer hem igen. Kan inte fatta att det redan är onsdag!! Veckorna bara flyger iväg. Aja, ska försöka ta mig till skolan nu, pussokram!

Moa anklagar mig...

Moa min VD har just anklagat mig för att vara i kiss-och-bajs-åldern... INTE SANT! Man råkar bara bli så efter en hel pluggdag, hjärnan liksom smälter ihop och ruttnar lite. Man skrattar åt allt men växlar mellan irritation. Aja, nu är klockan 22:09 och jag ska plugga lite matte, en sida med tal sen får jag sova, ÄNTLIGEN vila hjärnan!

När får man stämpla ut?

UF, UF, UF... I skrivande stund skickar Moa (VD) ett mejl till mig med presentationen om marknadsundersökningen. Det har varit UF hela dagen och lite till, började halv nio med att göra projektarbete i Engelska C, sen Booktalk i samma ämne, efter det UF sen multimedia, sen mera UF, sen lite mer Engelska projektarbete, sen mera UF hemma och nu lite Svenska nationella proven och efter det ännu mera UF. Tolv timmars hjärnaktivitet dödar mig långsamt. Man får slita om det ska gå bra och det gör det ju, så fan det är bara bita ihop - blod svett och tårar.
Som tur va hade Sara med sig lite chokladmousse så vi blev allafall lite lyckligare!
Nej nu är det dags att plugga igen, om jag ska hinna se DH. Sen är det bara upp imorrn igen och börja med redovisning, 5 timmar UF och sen Idrott.
Brudarna i SponsraGlädje UF!
Undrar fortfarande varför den enda killen i vårt företag - Martin, inte ville delta på bilderna :S

Svenska Hollywoodfruar

Ja, vart ska man börja? Knackknackknack - INGEN HEMMA! De är ju totalt genomblåsta i huvudet, har inget förstånd och tänker bara på pengar. Skön grej att jag ändå tycker det är underhållande att se på :p
Nu väntar en skön varm dusch och sen sova med nya lakan, det kan en av de bästa känslor som finns. Bilen står på värmning tills åtta imorn så hoppar jag in, åker till skolan kollar lite film, har lite UF och lite multimedia. Sitter över ett tag sen bär det av hemåt :) Promenad imorn Emelie?
Puss och godnatt!

Ja, jag är ganska duktig

Har städat litegranna, jätteduktiga Sophie. Så nu ska vi titta på Svenska Hollywoodfruar och skratta åt deras dumhet :) Snart blir det middag också - Grekisk sallad med vitlöksbröd!
Puss och kram <3

Allas våran HÖST

När hösten kommer blir alla deppiga; det blir mörkt och man blir trött, det kommer bli en lång vinter och blablabla... Men jag måste erkänna att jag gillar hösten. Hela Sverige ser ut att brinna med löv i eldens alla färger. Det regnar ute en söndag och man får lov att begrava sig under täcket med en eller till och med två bra filmer, till skillnad från sommaren där man skäms om man sitter inne istället för att vara ute i det fina vädret. När man tar en promenad med hunden på två timmar i den klara luften och hittar tonvis med kantareller som man sedan gör kantarellmacka av när det mörknat ute. Att det doftar äpplen i hela huset när mamma gör äppelmos som räcker hela vintern. När himlen är klarblå och solen skiner fast luften ändå känns sådär krispigt kall, klar och ren.
Det är vad jag kallar livsglädje.


Somna till en höststorm

Ska gå och lägga mig och läsa lite engelskabok, har ju bokprat snart så gäller att läsa på nu... Skulle egentligen ha gjort en MU på Kenta idag men det hann jag inte, plus att jag inte ville ringa och störa på en söndag. Ska göra det imorn efter frukostmötet istället (08.00). Som tur är har jag bilen hela veckan lång och det är najs värre! Puzzlan har åkt tillbaka till ragnhild så nu är det tomt igen utan vovve. Helgen har varit rolig med lagfest, klassfest, serieseger, kanelbullens-dag-fika och bio.
Just nu känner jag mig trött, har mycket framför mig denna vecka, lite halvt deppig för Puzzel har åkt, lite irriterad också. Inget jag vet varför men det är ju bara så.
Så nu ska jag somna till ljudet av en höststorm.
När en stjärna faller då ser man att den fanns, för den lyser starkast när den dör på väg till någonstans.
Och i skenet växer en dröm till liv som sedan leder oss mot en dag som andas hopp.
Vi blir ett med allt när allt blir ett.

Will you marry me?

vi ska gifta oss har jag bestämt, idols största charmtroll och sötaste kille!
L O V E

Fem plus och minus

+ Att Puzzel är jättego!
+ Att jag fick ha bilen idag plus måndag - torsdag nästa vecka!
+ Att vårt företag går bra!
+ Att jag gick en mysig promenad med Emelie idag!
+ Att det är lagfest på lördag!
.
- Att jag saknar min Pingla...
- Att det börjar bli mörkt ute...
- Att jag inte får jobba mer än 55 timmar till detta år...
- Att jag börjar åtta imorn och måste gå upp AStidigt...
- Att Emma tydligen bara saknar mig litegrann (och inte mycket)...
.

FINV-08 WW-08 INTUCH NORDUCH JWW-03 FINV-04 NV-06

.


.


ALMANZA JIGSAW PUZZLE


RÄTT PERSONER VIDARE!

s ö t  k i l l e
p e r f e k t i o n

Att ha ont

är aldrig roligt. Baksidan på knät är det som krånglar men ska satsa det sista jag har på matchen på lördag! Efter det blir det lagfekke på passi :D ska bli ASkul! (visst Åsa?? - även om du kanske inte läser min blogg) jahaja, vad säger man vad säger man? Idag var det skolfoto, vi var svartvita och bakis plus en massa rosor. Sen på vår skylt stod det: "skolan slutar med en dans på Rose 11/5-10". Detta tema var ju bra tycker jag men ett som är ännu bättre är Emelies klass, de ska klä ut sig till en bajshög. Moget! Typiskt naturare... Aja jag tyckte det va ganska kul trots allt :)
Snart helg, men först är det matteprov imorn, som tur är har jag fått låna el coche imorn = GULD!
.
Katten, musen tiotusen goooooooodnatt!
S

RSS 2.0