Sola och bada!

Idag har det varit en underbar dag, den spenderades i tullan med bästa PH! Skitmysigt - läste solo och cosmo, åt chips, skvallrade, skrattade, solade och badade! På kvällen drog jag med grabsen (Ph jobbade kväll :O) tillbaka för ett kvällsdopp och imorgon blir det badning i filles pool! Skönt när man har 20 meter till sol och bad!

Hörs
S

"Man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv"

Jag har försökt flera gånger, att börja på ett inlägg, har bara inte kommit något, inget som känts värt att skriva ned, inget som någon skulle vilja läsa ändå.
Skulle kunna berätta vad jag gjort den senaste tiden men det orkar jag inte, sanningen är den att den senaste tiden inte varit så rolig alls... Att veta att någon snackar skit om en är aldrig kul, även om man själv inte heller är felfri. Att bli behandlad som luft och känna sig ovälkommen är inte heller kul. Men det som känns allra mest. Det som känns jobbigast av allt. Det som känns förjävligt. Det är att inte veta varför, varför blir man behandlad så. Har man förtjänat det, har man gjort något fel eller har man själv behandlat personen på samma sätt?
"Man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv" - Jag tror på det, jag och många med mig vet att jag ibland är ganska blåögd, men, jag är inte dum. Jag låter inte folk sätta sig på mig och bossa över mig hursomhelst. Det funkar inte, så funkar inte jag, detta kan störa folk - som inte heller vill ge sig, är det det som är problemet? Skillnaden är den att jag ändå behandlar folk som jag själv vill bli behandlad. Efter att ha tagit några smällar för man har varit för blåögd har jag lärt mig att bli lite tuffare. Jag har lärt mig att säga ifrån och jag har kommit en bit påväg att skilja på sanningar respektive lögner och på rätt & fel. Jag är inte perfekt, det är ingen. Men jag har aldrig i hela mitt liv behandlat någon illa med flit, förtjänar jag då att bli behandlad som skit? Förtjänar jag att bli ignorerad utan att få reda på varför? Även om folk inte går ihop har man väl rätt att få veta varför? Hur svårt är det att berätta sanningen om varför man inte gillar vad en person gör etc. Jag ljuger inte för folk för jag vill inte bli utsatt för lögner själv. Kanske är det bara jag som lever efter tidigare nämnda motto, kanske är jag för snäll och för blåögd, kanske jag misstolkar beteendet och kanske är det mitt fel. Det finns bara ett sätt att få reda på det - prata. Jag måste bara hitta viljan, orken och motiveringen.

Jag förstår om folk tycker att mitt problem är litet, jag förstår om man tycker det är patetiskt att jag tar illa upp eller över huvud taget bryr mig. Det skiter jag i, jag bryr mig i detta fall inte om vad alla andra tycker för jag vet att jag tycker det är jobbigt och så länge jag gör det så är det ett problem. Jag har varit nere, deppig, ledsen, trött och uppgiven. Det har tagit så mycket positiv energi från mig så det är löjligt. Bara för att förtydliga; när blir en handling/ett ord ett problem? - Jo när någon tar illa upp eller tar skada av det som pågår. Det är precis vad som hänt mig, go ahead, tyck att det är patetiskt men kom ihåg - det tycker inte jag. Jag tycker det är förjävligt, jag har mått skit av det och jag är trött på det.


TACK - för att ni är de som stöttat och stöttar mig mest just nu

Nyttan med Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever
ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den
skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den
invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.
Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av
hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun
kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga
bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det
bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på
kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra
ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger.
Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I
osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig
ännu.

Kon har gott luktsinne.... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man
också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren.
Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.

lyssna på texten


vad spelar det för roll?

Rubrik: bara ordet fick mig att bli trött... fantasi just nu finns inte. Hur mår jag då? - Inte den blekaste aning, kan någon säga till mig hur jag mår? Inte är det bra iallafall... Känner mig trött, hängig, deppig och nere... Fyfan och det regnar ute, har inte lust att göra något alls vill bara sova tills jag mår bra igen. Ska försöka ta en promenad med hunden, är egentligen inte taggad på promenad själv men ingen kan ju.... Aja skitsamma. Ska väl gå ut och sen hem och sova, se om humöret är bättre imorn.

RSS 2.0