Hurtbulle

Vad sägs om lite backintervaller med tillhörande fys? Känns som att det kan bli jäkligt lyckat, plus att jag inte behöver gå iväg så långt och förhoppningsvis kommer inte så många se mig när jag kutar upp och ner för samma backa typ 10 gånger... Sist jag körde intervaller så var det en gubbe som inte kunde svenska som uppenbarligen trodde att jag hade svårt att andas för han tittade menande på mig och visade med hela kroppen att jag skulle andas med näsan och ta djupa andetag. Han trodde väl att jag inte fattade hur man sprang ordentligt eftersom jag sprang en bit fort, gick en bit och sen la mig på marken och körde sit-ups. Så ska försöka hitta en bra backe som inte syns så bra, där det inte går så mycket folk - så jag kan vara ifred och flåsa.
Seså, på med springkläderna nu! (Ska bara bestämma vad jag ska tina från frysen till middag)
Fina sommarminnen

Just nu och lite poesi

Föreläsning... "10 hedniska råd till företagsekonomer" heter den. Ganska intressant men ändå jobbigt att lyssna eftersom han inte tar någon rast. Får försöka lyssna sista 40 minutrarna, känner ändå att det var värt att åka hit, fick komma ut i det fina vädret och läste klart en till kursbok på vägen. Ikväll ska jag upp till mamma, pappa, Louise och Pingla. Dricka lite te och umgås, leka lite med Pingla och så. Innan dess ska det dock springas och ätas middag med min käresta, förslag på vad jag kan laga för mat? Ingen aning om vad jag är sugen på men Ronnie tycker ju att jag är bra på paj, det kanske får bli det. Vi får se.
.
Apropå ingenting, hur skönt är det inte att vara ute nu när det är så kallt, andas friska långa andetag och njuta av att solen faktiskt börjar värma litelitegrann. Jag gillar alla årstider faktiskt, älskar våren och de förväntningar den bygger upp. Älskar sommar, värme, sol, bad och umgänge. Älskar hösten, promenader i frisk höstluft, på färgranna höstlöv och att sitta inne och höra regnet smattra mot rutan medan man tänt ljus i hela lägenheten. Älskar vintern och snö som knarrar, ljusdekorationer i alla hus, julen och korvgrillning i skogen, vintersolen och härliga långpromenader på isarna.
.
Det var det, tillbaka till föreläsningen kanske?


En bra start på dagen

Här är den, min pang-frukost! Tog ungefär en halvtimme att laga och det ni ser är:
En omelett - 1 ägg, 3 msk mjölk, 1 charlottenlök, 2 skivor skinka, 1 skiva tomat och kryddor. Stek lök och skinka, slå på ägget och mjölken (blandat med varandra + kryddor) lägg på tomaten, garnera med ost. Stek på låg värme tills den har stannat och själp upp på en tallrik.
.
Fyra vaniljpannkakor - 1 ägg, 1 dl mjöl, 2 dl mjölk, vaniljsocker. Stek pannkakorna som vanligt och servera med sylt och ev. grädde.
.
Frukt och yoghurt - hacka valfri frukt i lagoma bitar, servera med två matskedar turkisk yoghurt som du blandar med lite vaniljsocker. (jag har även i kanel här, exprimentera som ni vill!)


Ingen röd tråd, alls.

Nu är det lugn tv-kväll. Har pluggat klart, ska dricka te och kolla på tv och slappa. Sovmorgon imorn så ska laga en riktig pang-frulle! Idag har varit en sån där skön dag när jag fått mycket gjort, älskar att känna mig produktiv! Imorn ska jag ut och springa efter skolan, på onsdag är det dags för sittning. Fixade spotify premium idag (igen efter att jag spärrade mitt kort) så jag har spelat "tröjan du hatar" i lurarna hela vägen hem. Ronnie hade lagat god korvgryta till mig när jag kom hem så jag blev glad i magen, gott som tusan!
Jäklar vilket spretigt inlägg, menmen det är typ så min dag varit också, spretig med många olika saker. Bloggar om min härliga frukost imorn, be there - or be square!

Halvvägs

Grupparbetet på morgonen är avklarat nu, snart är det dags för föreläsning, 2x2 timmar... Jobbigt värre att koncentrera sig så länge, men men det blir kaffe i pausen! Idag har jag läst klart en av kursböckerna helt och hållet så det känns grymt!
Vill bara ut i solen och gå en promenad i det fina härliga vädret. Får hoppas att det är lika fint på torsdag (min lediga dag). Får se om det blir något inlägg på rasten, ska ut och ta lite frisk luft innan vi börjar, kram!
Siktade inte på nån med kameran, ville bara visa aulan!

Fint (kallt) väder!

Massa minusgrader ute, strålande sol och känner mig pigg och glad. Träffade Louise nu på bussen så ska terra henne hela vägen så hon inte kan sova! Känner mig taggad på dagen och den kommer säkert ändå gå snabbt, vips så är man hemma igen. Har på mig tre tröjor, leggings under jeansen och raggsockor, här ska inte frysas. Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder! Har fått undan en massa i skolan, nästan läst klart två böcker så det är skönt, kanske kan bli lite djupinlärning innan tentan då...
Hörs under dagen! (Bilden, en kall vinter när jag och Louise var små)


Over and out

Nu säger vi godnatt. Det har varit en härlig dag och en intensiv vecka väntar nu, ser fram emot den med en gnutta stress i själen ändå, har en liten längtan till nästa helg redan nu. Men, man ska vara här och nu och det är viktigt att ändå ta vara på veckan ordentligt. Ska bli roligt och får försöka hitta tid att bara vara och träna bort stress och tankar på plugg.
Nu ska jag krypa ner i sängen och krama om Ronnie ordentligt, det bästa med att vara sambo - alltid ha en varm säng att dela med den man älskar!
På bilderna hälsar Bamse godnatt också, han var trött för flera timmar sen...


Söndagsaktiviteter

Vi har grillat! Det var supermysigt fast det tog ett tag att få igång brasan med bara ved och papper. Efter det tog vi det lugnt hemma och sen kom Emelie på middag. Pannbiffar med potatis och rotfrukter, sallad och tzatziki. Imorn blir det lång dag i skolan, 10-17:15... När det är långt märker man att man är student, alla andra är ju vana att jobba så länge minst varje dag. Nu börjar filmen igen: en shopoholics bekännelser på femman!


Hockeymålvakt

Igår var jag hockeyfru! Ronnie spelade med ett gäng grabbar och jag fick bära klubban och plocken, heja på och sen tvätta svettiga kläder när jag kom hem. Det är väl en hockeyfrus uppgift?
På kvällen var vi i sjöstaden och firade kusinen Cecilia som tagit examen, firades gjorde även Beatriz som fyller 20 snart men då är hon i Thailand! Idag står det korvgrillning på schemat, fint väder så det var helt rätt dag för det känner jag. Hörs under dagen, kram!


Provokation

Fan vad förbannad jag blir!!! Här sitter jag och velar och undrar om det är okej att skriva om att man tappat några överflödiga kilon med hjälp av bra kost och träning. Så sitter den där jävla Kissie och skriver att hon "tar bantningspiller och äter barnmat" och sen skriver att hon skojar.. Allvarligt, vad är det för jävla förebild, vad ska alla hennes unga läsare tro?? Att man bara duger om man opererar sig och svälter sig? Jag erkänner också att jag kollar in på hennes blogg ibland men det är bara för att jag blir så fruktansvärt provocerad! Det stör mig att jag ens bidrar till hennes läsarstatistik men jag kan inte låta bli att undra vad hon skriver för sjuka saker ibland.
Usch! Ta bort såna fruktansvärda "förebilder" från våra fina unga tjejer som ska vara nöjda med sig själva, tragiskt!
Så, nu ska jag nog kunna sova, skulle bara skriva av mig lite...


Kontraster

Mös med fredagsfrukost imorse, nu står jag och fryser på en busshållsplats... Snart dags för seminarie!


Jag är bra!

Plugg hela dan, älskar känslan när man är klar och känner att man har hunnit med en massa! Det är typ inget bra alls på tv idag. Men ska ändå se sveriges värsta bilförare och sen får vi se, lär bli CSI Miami. Jag och Ronnie-boy åt jättegod middag idag, rostbiff med potatis i ugn och fetaoströra! Lyxmat en torsdag och imorn är det sushi på menyn. Nu ska jag stänga av datorn för idag, godnatt på er!
Saknar lilla plutti-boo-boo (hihi)

Planering är a och o!

Jag älskar listor, to-dolistor, inköpslistor, matlistor, packningslistor - you name it, listan kan göras lång... När jag skriver mina listor får jag ur stressen ur huvudet och ner på pappret, då kan jag sova gott. Därför har jag gjort en lista för imorgon när jag är ledig, ska läsa en massa och suga i mig kunskap, dessutom träna! Det är viktigt för att klara hela dagen med full koncentration, lycka till med era egna listor, om ni gillar dem såklart...


Hakuna matata

Lyckas alltid sätta mig precis under högtalaren på bussen, det är liksom den här nivån: MÅLARSTIGEN!!!!! Blir ju döv på kuppen... Annars är det en bra morgon, vaknade och kände mig pigg - grymt. Hann äta frukost i lugn och ro - guldkant. Kom till busshålsplatsen en minut innan bussen kom, utan att stressa - skönt.
Allt som allt känner jag mig lugn och balanserad i kroppen och redo för dagens två föreläsningar.


Tips och trix

Nu är jag trött, blir att sova snart. Louise tog körkort idag! Duktig hon är, grattis! Var uppe och firade lite med god middag och så kom familjen Damgaard förbi också. Imorn är det dags för sista mötet med dietisten, har lärt mig en massa om kost och hälsa, hon har slagit hål på massa myter man gått och trott på också. Jag har varit hos henne främst för att få veta mer om vad som är bra mat och hur man lever hälsosamt. Sen att hon hjälpt mig nå mitt mål också är ju grymt bra! Jag har bara ändrat mitt sockerintag, inga som helst dieter eller så utan bara undvika cola, chips, godis, alkohol etc. MEN jag har såklart unnat mig i lagom mängd i veckorna. Har varit en hälsosam viktnedgång under cirka 3 månaders tid och det ger också ett långvarigt resultat! Mina tips är alltså:
.
- ät sånt som du blir mycket mätt av men som innehåller relativt sett minst kalorier (1 banan = 100 kcal och 1 påse (85g) nötmix = 500 kcal)
- byt ut sallad, gurka och tomat mot mer grova grönsaker som du blir mer mätt av (bönor, broccoli, morot etc.)
- köp naturell youghurt utan smak och smaksätt själv med vaniljsocker om det behövs.
- undvik cola, godis, alkohol, chips etc. men lova att UNNA dig ibland. Det är viktigt så det inte blir överdrivet!
.
Det är några av tipsen, säg till så ger jag fler! Man måste inte passa alla ideal utan det handlar bara om din egen känsla, det måste va sunt. Låt det inte gå till överdrift, inga dieter och trams och huvudsaken är att DU ska trivas med din kropp, det gör jag, drygt 7 kilo lättare bara med hjälp av små förändringar.
.
En god och nyttig efterrätt bestående av fruktsallad med turkisk youghurt smaksatt med vaniljsocker på toppen!


Kom som ett brev på posten...

Jag lyckades nästan hela programmet. I slutet brast det och tårarna rann. Förstå att förlora hela förmågan att gå själv, prata, äta - ja allt vi tar för givet. Som tur var gör han framsteg (Johan från Sofias änglar idag alltså, han frontalkrockade med en bil i över 90 km i timmen när han själv satt på cykel) och verkar som han blir bättre och bättre. Jag håller verkligen tummarna och blir nästan religös och vill be en bön för honom och hans familj.
Nu är det snart dags för sängen, imorn är det två föreläsningar och sen träffas med seminariegruppen. Hoppas samarbetet funkar bra, men det tror jag! Alltid svårt med nya grupper bara innan man hittat sin roll och vet hur mycket ansvar alla tar. Antar att det är därför jag läser just kursen organisation just nu. Trivs bra med livet just nu allafall och ska snart göra tusen nålar på Ronnie innan vi ska sova. Asså bara på kul liksom. Det gör väl alla par. Eller?
.

Effektiv

Skön dag för jag har fått mycket gjort, läst ikapp ordentligt i skolan, städat lite och tränat. Nu slappar jag framför tv:n och det är jag verkligen värd! Det är byggfällan som är på just nu, sen tänkte jag starta om Sofias änglar och kanske fälla en tår? Nej, åter till mitt te och slappande, bloggar igen innan sovdags!


Rent!

Sovtajm, ett litet kollage från dagen som avslutades med musikalen Rent och en god middag med världens bästa familj! Bilden med blommorna (fick av Ronnie) tog jag idag för jag bara älskade kontrasten från den yrande snön på andra sidan fönstret!


Tacksam

Det härligaste med att fylla år tycker jag, nu när man blivit lite äldre, är alla som grattar en. När man var lite var det ju presenterna som var roligast men jag känner verkligen nu att det är kicken man får, egoboosten, av att man får bekräftelse att man är omtyckt och älskad. Då känner jag verkligen innerst inne att jag är så sjukt glad och tacksam för alla mina vänner och hela min släkt och familj. Det är ju självklart så att jag blir glad för presenterna också men mest tacksam för att få bjuda på födelsedagsfika, att folk verkligen vill komma och ger beröm för det man bakat. Det är en härlig känsla och jag känner att jag själv bara vill ösa ut kärlek tillbaka, hoppas att det går fram!
Bilden nedan är från min födelsedagsmorgon när Ronnie fixade fin frukost och hade köpt underbara blommor!


Bullmamma

Har fyllt år och haft fullt upp i skolan, nu får ni ett kort inlägg och sen blir det skjuts ner i sängen för imorn ska hela familjen gå och se Rent på maximteatern! Lite bilder på mitt födelsedagfika... Vi hörs imorn, kram!


Sunrise

Sitter och tittar med ena ögat på Nyhetsmorgon och andra ögat på soluppgången. Börjar vid ett idag, ska läsa ikapp lite litteratur, baka, välja kläder och göra mig iordning. Hoppas det blir en fin dag idag, kommer bli superkul med faddermiddag ikväll också! Imorn bli jag 21 år gammal, känns bra men har inte samma känsla som jag brukar ha inför födelsedagar, börjar man bli gammal kanske? Nej, nu ska jag sätta fart, bild på soluppgången från imorse!


Idag har jag bakat


Förväntansfull

Sitter i skolan, är mätt och belåten och har höga förväntningar på kommande seminarie. Tog en promenad hit och känner mig pigg och frisk efter den. Just nu mår jag jäkligt bra, känner mig i balans och känner verkligen att jag behöver komma tillbaka hit till skolan för att få lite utmaningar och få tänka lite igen! Har varit duktig och gjort läxan som sagt men nu får vi snart se hur mycket vi kommer bli grillade... Än så länge känner jag inte igen någon som sitter här och väntar precis som jag.


Lugn bara lugn

Seminarium idag, sägs vad man vill om ett spretigt upplägg och ingen röd tråd men jag kan lova att föreläsningen igår väckte mycket nya frågor om ledarskap. Så nu har jag funderat ut två frågeställningar inför dagens seminarium och tycker dom är väldigt tänkvärda. Hoppas på att läraren får ett bra första intryck av mig så kanske det blir lättare på de andra seminarierna, vår lärare skulle tydligen vara väldigt hård och bestämd...
Jag har ett problem, kära läsare. Jag vet inte vad jag ska beställa som middag på min födelsedag, mamma ska laga mat men jag får bestämma, vad tycker ni?
Jag och farmor var i kyrkan när jag va där, lyckades hamna mitt i cermonin när årets sjuksköterskor skulle examineras!


Yin och Yang

Frasse och Bamse, våra två kreatur har kommit hem igen! Fick en rolig bild på dom fast badkaret i bakgrunden ser smutsigt ut så är det bara skuggan från katterna!


Utan röd tråd

Klarhet, fast ändå inte efter föreläsningen. Fick ju höra av examinatorn att "det här är en kurs helt utan någon röd tråd". Det känns ju lovande... Nåja, det ska nog gå vägen tror jag. Femkampen idag var rolig, det var skönt att få det som break efter 4 timmars föreläsning. Jag och Ronnie såg en film "our idiot brother" den var väl, helt okej, handlade om typ ingenting egentligen så den va lite tråkig. Har pratat med farmor idag igen och hon mådde bra, skönt att höra det. Nu är det strax time för sängen, har precis kommit ur duschen och vad är inte godare då än iskallt vatten? Natti natti!


Pirr i magen - första föreläsningen

Nu är jag äntligen på väg mot skolan och första föreläsningen, ska få lite klarhet i vad som gäller angående allt med böcker och seminarier. Först väntar en fika med Moa och Dennis, Dennis som för övrigt ska köpa mina gamla kursböcker. Skönt att bli av med dom när man är fattig student! I eftermiddag sen så är det femkamp, ska bli skitkul!
Har ni tänkt på hur konstigt egentligen det är att stå på en perrong med typ 30 andra människor och ingen säger ett ljud till någon annan. Det är ju nästan så man håller på att få ett skrattanfall precis som efter någon utbringat en skål och alla dricker, då är det ju alltid så fruktansvärt tyst.
Idag blir det en bild från min morgonpromenad i Kalmar, fin utsikt över ölandsbron!


Bland alla tentor och poäng

Dags att sova, såg en rolig film nu på kvällen med Ronnie, "Zoo keeper". Den var skitrolig! Dagen idag har varor intensiv med en massa nya möten med folk och massa ny inspiration, känner mig taggad inför vad som väntar men också nervös av ovissheten om hur kursen blir, svårighetsgrad och tentor. Det ska nog gå bra ska ni se! Känner att jag vill att föreläsningen ska vara nu direkt så jag får lite klarhet i hur upplägget är. Får väl försöka min "kontrollfreakiga" sida vila lite tror jag... Nu blir det att kolla SL innan jag ska sova, bilden är från kvällens middag al'a Ronnie!


Måndagsbarn

Jaha, hela inlägget försvann... Har vaknat allafall, är på väg till skolan, kunde vart ledig idag men kände att jag ville ha svar på lite frågor så åker dit nu allafall. Det jag hade skrivit om tidigare var då att jag förklarade lite mer vad "fadderiet" var till för: de ska alltså få oss att lära känna varandra bättre och få en rolig start på våra studier. Jag har valt ut de aktiviteter jag tycker är roligast vilket är en femkamp, en "olympiad" i lågstadielekar, en middag och två "sittningar" (middag med tillhörande aktiviteter och spex).
Vad gäller bilden nedan så är den från min morgonpromenad i Kalmar, nån var trött på kissande hanhundar verkar det som!


Käkar popcorn och hånglar

Lugn söndag, har städat och plockat lite hemma, varit på brunch hos mormor som fyllde 75 och även sprungit! Nu har jag lite huvudvärk och ska snart gå och lägga mig, ledig imorn men på tisdag börjar allvaret igen. Ska läsa organisation 1 då, sen fortsätter resten av terminen med bland annat marknadsföring. Nu jäklar ska jag bestämma vilka sittningar jag ska gå på för det ska köpas biljett till imorgon, ser fram emot att träffa nya människor!
Jäkla ungar i huset som åker hissen ner, går av och springer ut och när man kommer in ser man att de tryckt in knapparna på alla våningar... Suck!


Farmor - min förebild & idol!

Ledsen för sämst uppdatering, har haft fullt upp att prata, umgås, fika, shoppa, dricka vin och titta på gamla saker med min allra finaste farmor! Henne är det krut i ska ni veta! Pigg och glad och ringa 83 år på nacken. Bjuder på en bild så länge tills jag bloggar mer när dagen gryr. Kram på dej!


Farmor har en snabb bil!

Sitter i väntrummet till tandläkaren, vi tog farmors spjut till bil och var här på nolltid! Senare blir det lite fika, vi ska handla och ikväll ska vi se fortsättningen från igår på Sveriges mästerkock. Jag har sovit bra, hur har ni sovit? Kram på er, vi hörs senare!


Godnatt mina vänner

Nu är det snart sovdags, ska läsa min bok ett tag innan jag somnar. Vi har kollat lite tv, jag har planerat lite kring skolan, min födelsedag och vilka sittningar och aktiviteter man ska vara med på till den kommande "fadderi-tiden". Berättar mer om den senare men kort och gott är det roliga aktiviteter för att vi ska lära känna varandra.
Kram på er tills imorgon, sov sött och dröm vackra drömmar!


Destination Kalmar

Nu är vi framme hos farmor, snart blir det lite mat. Resan gick bra men nu är man lite trött efter en hel dag i bilen. Får blogga igen lite senare, kram!


On the road again

Fikapaus, stannade för lunch lite tidigare och nu är vi i tindered, det vanliga stoppet på väg nedåt. Har suttit och läst Annika Östbergs nya bok och är helt fast. Nu är det min tur att köra så boken får vila ett tag, hej så länge!
Min lunch idag.


Hoppas de hör när jag ropar ja

Upprop nästa, det är inte annat än att man känner sig lite hemma här nu, nästan lite kaxig efter att ha gått en halv termin redan. Ser på de andra som ser ganska nervösa och vilsna ut. Men jag vet hur det kändes, skönt att inte vara ett dugg nervös för en gångs skull, bara veta att jag är inne och klar. Dock finns det ju alltid en liten tanke om att något blivit fel eller att dom glömmer ropa upp mig. Det ska nog gå bra den här gången!


Gråvita skyar - tandläkarväder

Godmorgon, sitter på bussen nu och är påväg till mitt upprop. Direkt efter det så bär det av till farmor! Kommer stanna där till lördag och känner att jag kommer sakna Ronnie, men jag har tagit med en av hans t-shirts med lite parfym på att sova i så det ska nog gå bra.
Ni kan väl hjälpa mig att skicka en varsin positiv tanke till lillasyster Louise som går trean på gymnasiet och har jättemycket att göra nu, ni som gått gymnasiet vet ju hur det är när allt ska in på samma gång...
Bilden föreställer årets gran som vi faktiskt inte kastat ut ännu, snart är det dags. Vi hörs under dagen!


Nytt i garderoben

Här kommer vad jag lovat, bilder på mina nya kläder. Kör bilderna rakt upp och ner bara - "inget knussel, sa emil i lönneberga".
Tröja från JC 65:-
Kofta från H&M 199:-
Tröja från JC 75:-
Byxor från H&M 99:-
Skjorta från JC 175:-

I feel good!

Bilderna på kläderna är lite försenade, har fixat och donat hemma och nu är det löpning som gäller. Fick en sån härlig känsla av att stå i ett provrum idag, kände mig snygg och att kläderna verkligen satt bra. Underbar känsla, oslagbar känsla. Ska försöka lägga upp outfitbilderna senare idag!
Bjussar på en bild av min tokiga men goa mamma...


Huddinge C - coolast i stan

Har spenderat dagen i Huddinge, jag och Moa åt lunch och sen gick vi i lite affärer, det blev två tröjor och en skjorta från jc och ett par byxor och en kofta från hm. Riktigt bra rea på jc dessutom, jag lägger upp bilder senare. Nu är jag nöjd och glad och på väg hem för att städa lite. Bjuder på en bild från fikat tills jag kommer hem och kan fota kläderna!


Vintermorgon och en härlig känsla i kroppen

Börjar dagen med en lätt frukost för snart blir det lunch med Moa, första steget på min feelgood-dag...
Andra steget blir att storstäda, och då tänker ni: vadå feelgood? Men ni vet känslan när man är färdig och allt är fint och man sjunker ner i soffan och bara njuter - det är feelgood! Tredje steget är ett löppass med Emelie, min kropp och min hjärna blir lyckliga av att träna och så är det ett riktigt bra sällskap också! Fjärde steget är att packa väskan och förbereda mig inför trippen till Farmor i Kalmar imorn, det ska bli roligt att åka dit så det är feelgood. Femte och sista steget är att jag och Ronnie ska ha myskväll, god mat, te och skorpor på kvällen och spela lite sällskapsspel - mys!
.
Kolla in den här videon nu medan jag äter min frukost, tycker den är riktigt rolig och många gånger sann också!

(Bak)tankar

Middagen blev god, ost och skinkpaj med tomater. Ronnie tycker att jag är bra på pajer! Nu har vi sett Sveriges mästerkock, CSI visas just nu. Jag vill också bara säga att det är otroligt roligt att så många verkar läsa min blogg och det peppar mig ju till att fortsätta. För tillfället så har jag bara sett positiva saker med att börja blogga igen, det är skönt att ha en typ av ventil. Jag ska bli nya blondinbella, vad tror ni om det? Det antalet besökare är nog långt borta just nu men visst vore det skönt att nästan vara ekonomiskt oberoende och ändå ha en massa bollar i luften. Som ni vet så går ju mina tankar ofta på högvarv och det är riktigt positivt när det gäller att spåna idéer etc. Jag älskar att ha en massa projekt på gång. Just nu är det en resa till Kalmar och Farmor på onsdag och sen är det som snurrar mest i huvudet vad jag ska baka på min födelsedag till fika. Funderar på en riktigt mäktig chokladtårta, vad tror ni om det?
Vilken röstar ni på?

Slutsignal

Matchen är över, matchen mot barnens skrik idag. Jag vann tror jag. Nej men allvarligt, jag känner mig förvisso lite halvt mörbultad för tillfället men det var det värt. Det räcker att man bara hjälper ett barn att sy lite på sin nalle, ritar en teckning, fikar på "sand-oboy" och "bullar" (gjorda av sand) så får man tusenfallt tillbaka. Jäklar va skönt det var att vara liten, man märker verkligen vilka problem man tyckte man hade då och när man jämför det med vad man har för problem nu så är det ju som natt och dag. Som liten kan man gråta över ett hårspänne som försvunnit och idag reagerar man inte ens i närheten när man läser en artikel om svältande barn. Man visar det i alla fall inte på samma sätt. Man ska vara stark och vuxen.
När man var liten och ens högsta önskan var att se Pippi på rymmen. Temat har ju den senaste tiden här varit att man ska bejaka sitt barnjag och jag tycker det är sjukt viktigt. Så lek i snön och rita teckningar, det mår man bra av!
.
- Var barn så länge du kan för sen är du vuxen resten av livet
.
.
Take care

Halvlek

Det är kul med barn, när dom kan prata i normal samtalston... Trött i skallen nu och har rast i en halvtimme, tyst - lugn och ro. Vi har ritat, sytt, spelat spel och ätit lunch. Det är kul att barnen gillar mig allafall, de hänger som klasar i händerna på mig. Nu ska jag ta igen mig lite innan det är dags att gå och leka ute, brrr...


Skön måndag

Som sagt, bejaka sitt barnasinne. Vi börjar dagen med film - shrek! Hur skönt som helst att glida runt i raggsockor, tofflor och pyssla med barnen. Det är ett väldigt skönt extrajobb vill jag lova.
Vi hörs till lunch hörni, kram.


Bejaka sitt barnasinne

Godmorgon! Snart bär det av till fritids, ska bli roligt att jobba lite och det är kul att jobba med barn. Om det är som när jag gick på fritids lär jag få vässa pennan för så fort det kom vikarier så skulle som stackarna rita, teckning på teckning på teckning. Nu måste jag åka men kanske hinner posta ett inlägg kring lunch!
Bilden är från frukosten hos mamma och pappa imorse.
Hej sålänge


Varning för djupt inlägg...

Imorn blir det som sagt jobb på fritids. Ska bli skönt att bara göra något utan att behöva tänka så mycket på annat. Jag är lite av en "tänkar-människa" å ena sidan är det jättebra att vara det - det är lätt att tänka logiskt, tänka ut lösningar på problem, tänka ut idéer, inspirera folk, övertyga människor och peppa människor. Å andra sidan är det fruktansvärt jobbigt för när en tanke väl börjat snurra i huvudet så går den inte att släppa förrens nån säger till en att det är fel eller rätt. Det är otroligt svårt att "gå på känsla" när man tänker sönder saker och ting, det går ibland inte att sova för alla tankar bara maler i huvudet, både bra som dåliga.
Jag måste lära mig av min gamla gympalärare Roger, "ta saker och ting lite med en klackspark". Jag måste försöka sluta tänka efter så mycket hela tiden och istället bara leva här och nu med den känslan som finns i kroppen. Jag måste försöka känna känslan utan att direkt fråga mig om det är rätt eller fel. Är jag arg så är jag arg, är jag glad så är jag glad och så är det inget mer med det.
.
.
Hmm, lättare sagt än gjort och nu blev det jäkligt djupt men jag har kommit fram till att jag faktiskt skriver den här bloggen för min egen skull och det kanske är just det jag behöver - skriva av mig mina snurrande tankar.
Självklart är jag riktigt glad att ni läser det jag skriver och att ni är intresserade och ni får gärna ge feedback i kommentarerna!
Nu är det faktiskt dags att sova för imorn väntar jobb tidigt, tidigt men först frukost med mamma och pappa och kanske lillasyster också?
.
Godnatt på er, hoppas på bättre nattsömn idag...

Mitt 2011

Jag kör en helt traditionell sammanfattning av året med tillhörande bilder och jag ska försöka att inte bli för långrandig:
'
Januari

Startade upp det nya året utan halsmandlar, ett nyktert nyår men inga fler halsinfektioner. Passade på att fylla 20 bast, invigde systemet och hade en hejdundrande fest! Fick otroligt mycket fina presenter varav mycket till nya lägenheten. Det var ju i Januari som jag och Ronnie flyttade till söderby, till en finfin tvåa, han jag och katterna.
'
Februari

I Feberuari var det fruktansvärt kallt men vi (mamma, Louise, jag och Linda) lyckades fånga en av de finare dagarna och gick en långpromenad med Pingla och hade picknick. Vi hade även världens mysigaste tjejkväll med kusinerna, jag Louise, mamma, Pernilla, Anna och Julia. På kvällen åt vi en sjusärdeles middag bestående av endast förätter (de är ju godast!), vi skvallrade med våra mammor om våra och deras värsta fyllor och dagen efter spenderades på Skogshöjds Spa.
'
Mars:

Månaden började med att jag och Ronnie firade att vi varit tillsammans i 1 år, vi tände ljus och hade "picknick" hemma, supermysigt om ni frågar mig, väldigt enkelt men ändå för att ta vara på varandra. Jag och Emelie åkte till Fuerteventura, vår Egyptenresa vart ju inställd på grund av oroligheter. Efter två dagar med lite småkallt, mulet väder när vi låg vid poolen och frös kläcker Emelie ur sig (när solen går i moln efter att ha tittat fram i 2 sekunder) "Nej! Jag tappar livslusten!!" Så här var en av de bättre dagarna med sol och Emelie med ett stort leende! Kan ju tillägga att vi bodde på ett pensionärshotell dit det bara åkte par eller barnfamiljer så vi hade en stark uppfattning om att vi nog sågs som ett lesbiskt par, det blev ju inte heller bättre när vi sjöng gamla konfirmationssånger högt och tydligt i duschen för alla grannar...
'
Vi är fortfarande kvar i mars och åkte till Hintertux, alltid lika sjuk humor, lika mycket ironi och lika mycket trötta ben och rosiga kinder efter dagar i backen. Värt att tillägga är att jag också såklart saknade Ronnie mycket under de båda resorna men vips var jag hemma och det blev april.
'
April

Lilla Lojje hade barnmusikal som vi var och tittade på och självklart var hon bäst (som vanligt). Ronnie fyllde 24 och första kalaset ägde rum på verandastigen. Tårtor och bullar i mängder och många fina gäster. Vi klämde in oss 5 personer i Mickes lilla citroen och åkte till Ikea. Jag var ute på fridays och Soap bar med Malin, Carro och Linda, härlig utgång! Jag fick min andra p-bot i livet. Vi anordnade en grym påsklunch. Månaden tuffade på och det började bli lite varmare ute.
'
Maj

Födelsedagar, först fyllde Ann 50 och det firades ute i skärgården, starkaste minnet är att jag och Ronnie delade en 80-säng (överslafen i en våningssäng) för jag tyckte det var fruktansvärt kallt. Emelie firades också på sin 20årsdag med god mat hemma på lingonstigen. Hade bestämt mig för ett nyttigare liv och mer träning, det höll - typ maj ut.
'
Juni

Moa var på middag hos mig, hon berättade om sin Thailandsresa som verkade varit helt galen, vi åt god mat och pratade om allt mellan himmel och jord. Midsommar närmade sig men det kom saker innan det. En tragisk begravning när himlen fick tillbaka en ängel alldeles för tidigt. Midsommar blev det ändå med tillhörande lekar och tävlingar, jag och Ronnie blev nykära (igen).
'
Juli

Det blev semester. Var på landet, blev några bajenmatcher på hemmaplan. Mycket härliga grillkvällar, promenad hem mitt i natten i sommarvärmen. Vi hade några dagar på öland, en rolig bussresa ner och sen regnade det, regnade lite till och lite mera. Vi var på kalmar slott och gjorde stan istället för att sola. God mat och roligt sällskap var ändå något den resan bjöd på. Jag, mamma, Louise, Pingla och Natta hade tjejkväll i tullan med picknick, kvällsdopp och cupcakes.
'
Augusti

Allsång på skansen i slutet av Augusti, Måns var nästan bredvid oss. Augusti började dock med en otroligt härlig vecka fylld med bad, fisketurer, poolhäng, fest och golfsupporting. Det var fint väder hela den veckan. Louise fyllde 18 och det blev stort partaj. Vi hann med en resa till Köpenhamn, jag Louise, Ronnie och pappa. Min och Ronnies väska försvann så vi fick shoppa kläder på försäkringen för 14000 kronor, det gjorde inte så ont, speciellt inte eftersom väskan infann sig på hotellet dagen innan hemresa. Vi åkte till landet och röjde upp inför vintern.
Jag sa upp mig från jobbet och mötte en motgång - kom inte in på det jag ville i skolan. Men det var nog ödet för oj vad jag lärt mig en massa på den här kursen istället! Fick en härlig shoppingtur av Ronnie också som tyckte det var viktigt med nya kläder inför skolstarten.
Farmor kom på besök i slutet av Augusti och vi åt middag på Jensens boefhouse för att fira Louise lite extra.
'
September

Så började studentlivet, vilken dröm! Dagar när man går 9-12 och sen är man ledig. Mycket härliga svampplockningsturer, stresshantering genom hundpromenader i solen. Plugga i gräset utomhus, lära sig, bli inspirerad och träffa nya människor. Hejade på mamma, Pernilla och Moa i tjejmilen. började lära sig åka kommunalt igen, fick spontanpresent av mamma (ett sykit). Sa hejdå till Veronica som åkte till Afrika. Spontandejt med Ronnie på TGI en onsdag. Gjorde min första plankstek. Hejade på pappa, Ann och Mattias som sprang halvmaran. Skrev mitt första prov på universitetet och var fotograf på Louises 18-årsfest. Jobbade också för actionpeople.
'
Oktober

Jag bestämde mig, jag trivdes inte i mina kläder och nu var det jävlar annamma slut på dålig kost och massa fusk med godis jämt och ständigt. Skrev mitt andra prov, provade på poledance och började träna mer. Tog hand om mig själv: frisören, massage, nya stövlar, god och nyttig mat. Var med Ronnie och Emelie på taxinge slott och fick veta att grisarna låg i frysen så dom gick inte att kolla på längre. Jobbade som vikarie för första gången, undervisade årskurs 7-9 i matte och kemi. Red islandshäst och var med om ett strömavbrott i Tumba centrum. Vi handlade julpynt, och jag skrev min första tenta.
'
November

Jag blev med fästman. Vi förlovade oss och blev vuxna på riktigt. Jag ramlade i rulltrappan på centralen (nej jag var inte full). Vi byggde om hemma. Jag och Emelie började umgås mycket igen, springturer varannan dag och middagar i tid och otid. Hade parmiddagar med Alexandra och Patrik, blev förkyld och pysslade och pyntade hemma till första advent.
'
December

Byggde ett pepparkakshus föreställandes de vi bor i, var på julmarknad, hade en massa härliga spontanmiddagar. Filmkvällar, anordnade en glöggfika, köpte vår första gran. Firade jul med en galen tomte. Nådde mitt tidigare mål som jag satte i september genom bra mat och träning (gick ner 6,5 kilo) Väntade på snön som aldrig kom. hade ett roligt nyår med fina vänner.
'
'
'
Jag förstår de som inte orkar läsa ända hit men för min egen skull var det här jäkligt kul att göra. Har varit ett rent ut sagt kaosartat år på både gott och ont. Måste utnämna mitt Augusti till den bästa månaden men har ingen sämsta månad. Det var riktigt skönt att sitta ner och sammanfatta året som varit eftersom det känns som om det gått i 190 km/h och det är mycket man tillfälligt glömt.
Nu kommer en klyscha då till sist: Ett år fyllt av både glädje, tårar, kärlek men inte så mycket hat. Alla säger så, jag vet men det är faktiskt sant.


Konstverk?

Är hos mamma och pappa, kollar på längdskidor och har ritat en teckning, är det ett konstverk tro? Har jag potential? Ska jobba imorn på fritids på skogsängsskolan och då får man verkligen bejaka sitt barnasinne och rita, leka och pyssla. Ser fram emot imorgon och hoppas att barnen är snälla.


Tenta i makroekonomi

Då var tentan färdigskriven. Jag klarade det utan att somna och nu är jag hemma igen. Senare idag kan ni nog vänta er lite update på mitt senaste år, det kan bli intressant faktiskt då mycket har hänt. Ni får ta del av bilden från tentasalen idag medan jag äter lunch och går ut med Pingla!


Och DÄR ringde väckarklockan...

Ni vet den där känslan när man ligger och är lite småstressad över att man inte kan somna och så ligger det någon bredvid och andas i lugn och fridfull takt och sover som bara den? Så kände jag inatt, brukar annars tycka det är skönt att somna till Ronnies andetag men det gick bara inte när klockan blev 4 och tentan kröp allt närmre. Så min briljanta lösning blir att gå och lägga sig i soffan i vardagsrummet. Gissa vad som hänger precis ovanför huvudänden på just soffan? En stor kraftfullt tickande k-l-o-c-k-a... Det var ju grymt mycket bättre. En kudde över huvudet och jag lyckades ändå somna tillslut!

Nog med klagosång, jag känner mig inte alltför trött faktiskt så tror med största sannolikhet att jag klarar mig igenom tentan och att tröttheten kommer därefter som ett härligt brev på posten. Tur då att Ronnie är snäll och låter mig sova på hans axel ett tag!

Upp och hoppa nu, vad kan man äta för smart till frukost tro?

Önska mig lycka till nu!

Bild från en av föreläsningarna, kommer garanterat på tentan.


Nystart

Hade en tanke om att faktiskt börja blogga igen, nu när jag har all tid i världen och är student! Ligger här och kan inte sova för jag sov alldeles för länge i morse och en powernap på eftermiddagen.
Jag har tenta imorn... Jag borde sova egentligen men det går liksom inte så bra. Ni kommer få veta mer om vad som hänt på sista tiden men jag är fortfarande tillsammans och tillochmed förlovad med Ronnie!

Så: vad kan ni förvänta er i den "nya" bloggen då?
- bakning
- matlagning
- hundprat
- tankar om livet i allmänhet
- lite inspiration om allt möjligt

Typ som förut alltså, tänkte försöka sammanfatta mitt 2011 också med hjälp av lite bilder kanske. Nu måste jag försöka sova så tentan går bra imorn!

Godnatt kära läsare


RSS 2.0