Sushilover

Sushin blev jättebra! Mest tack vare Emelie som var lite av ett proffs på området. Låter bilderna tala:


Vååååår

Sitter på tåget och glor ut i det fina vädret, varmt och skönt. Dock skär det i öronen för det är ett barn som skriker i 190 decibel här på tåget. Visst, barn är gulliga men det finns vissa lägen när det gör ganska ont i öronen när de skriker för full hals... Föreläsningarna idag har varit bra så nu borde jag kunna göra klart alla mina verifikationer när jag kommer hem. Sen ska jag och Ronnie ta en promenad till centrum. Får se hur klänningen från bubbleroom är, den har kommit idag!
Hade lite tråkigt på föreläsningen så ritade lite på min banan som blivit alldeles mörbultad av att ligga i väskan, bland datorer och böcker...


Dålig start, bättre fortsättning

Usch hörni, drömde jobbigt igen. Den här gången hade jag tenta (i en skrivsal på begränsad tid) trots det gick jag iväg och gjorde andra saker i typ två timmar och sen när jag kom till ska och skulle skriva klart var det bara en halvtimme kvar. Det verkar som om det genomgående temat i mina drömmar är att jag gör nån besviken, antingen mig själv eller nån annan. Skitjobbigt...
Vaknade dessutom med huvudvärk och det är nog det värsta som finns! Nu är det slut på klagomål här, huvet är bättre och jag känner mig glad och pigg. Idag ska vi göra hemlagad sushi, får se hur det går! Återkommer med resultatet. Ska ta mig ut och springa imorn igen, den här gången lite längre. Skulle sprungit idag egentligen med jag vill inte stressa, går till tre i skolan, sen ska det handlas och lagas sushi (Emelie kommer också förbi!). Så ikväll blir det bara mys och imorn blir det träning och sen mys - min och Ronnies 2-årsdag, hemgjord plankstek står på menyn!
Ska kliva på tunnelbanan snart, kram!


Lunch

Har ätit en god lunch, två ostmackor och thaisoppa från kelda. Gott och enkelt!


Nails

Klippte av, filade och målade mina akrylnaglar, blev riktigt nöjd och nu har jag sparat 350 spänn också genom att inte göra det på salong!


Feeling is beautiful

Föreläsningen är klar, jag har bokat in några jobb-pass och skrivit en budget för månaden. Livet flyter på i en skön takt och nu ska jag hem och städa undan lite plugg för veckan så man kan slappa lite också. Ska även lägga upp lite saker som inte används på blocket och se om nån är intresserad.
Har så mycket kul framför mig nu och tror att våren kommer bli fantastisk! Kan knappt vänta känns det som men då är det allra viktigast att ta dagen som den kommer. Hur ser eran vår ut?


Vinter igen...

Hade inte lika stark ångestkänsla imorse trots att jag vaknade av att jag låg och snyftade, hade tydligen drömt något som gjorde mig ledsen. Vart tog vårkänslan vägen?? Igår var det varmt, nästan ingen snö och strålande sol och idag är det mulet med snö... Försökte pigga upp mig med lite rosa läppstift idag, annars kör jag alltid bara på mascara, foundation, puder och lite rouge på vardagarna. Nu ska jag läsa lite och utnyttja bussresan till max, kram!


Sov sött

Godnatt på er. Önska mig lycka till med drömmarna. Ska sova bort huvudvärken tills imorn så jag är pigg på föreläsningen. Kram


Löpning

Sådärja, 5,6 km avklarade. Länge sen jag sprang så långt men nu ska jag fortsätta i den andan! Har börjat fundera på om jag ska ta mig an tjejmilen i sommar och då får det bli mer av den här varan, skönt att vara klar nu!


Drömmer konstiga drömmar

Härliga, underbara vår! Känns som det är på gång nu, solen skiner och det är ganska varmt ute. Har varit på seminariet, det gick bra, började med att kollektivtrafiken flöt på så jag kom en halvtimme innan jag började. Spenderade den tiden med en cappucino i cafét, läsandes min bok (principbaserad redovisning). Den här kursen känns skön och ganska lätt - jag ligger i fas, förstår allt som sägs och kan göra uppgifterna - skönt!
Efter skolan åkte jag hemåt och åt lunch, sen har jag läst lite till och nu ska jag snöra på mig löpardojorna. Idag blir det nog en lite längre tur än i förra veckan, tror att jag hamnar på typ 5 eller 6 km.
Apropå ingenting alls egentligen. Jag har det fruktansvärt jobbigt med mina drömmar nuförtiden, jag drömmer konstiga saker typ som att jag gör något fel (krockar nåns bil, gör fel på jobbet eller behandlar nån illa) eller att jag befinner mig i nån typ av utsatt situation (jag drömde att jag gick i centrum i bara underkläder och ville bara bort därifrån men det gick inte, sen att jag jobbade som polis och höll på att bli skjuten av några med automatvapen).
Av alla dessa drömmar så kommer jag oftast inte ihåg vad jag drömt direkt när jag vaknar så jag går runt med en riktigt obehaglig känsla i kroppen ungefär fram tills att jag åker hemifrån. Vaknar nästan alltid med en slags ångestkänsla som jag först inte kan förklara och sen kommer jag på vad jag drömt och fattar att det måste bero på det.
Vad kan det här bero på tro? Jag känner mig liksom inte stressad och jag är tillfreds med nästan allt i livet. Skulle vara skönt att få vakna en morgon och bara känna en glad och skön känsla i kroppen. Det värsta är att drömmarna är så verkliga också, det är det som förstärker känslan ännu mer.
Fan ta bort de elaka drömmarna bara!

Tack för jag får vara kompis med världens bästa hund!

Pingla, min fina goa hund, de som inte har hund förstår verkligen inte hur mycket de kan betyda för en. Hon gör mig glad när jag är ledsen, hon älskar en ovillkorligt, hon är glad, snäll och finner sig vart man än är. Det känns som hon är klok, det känns som hon förstår saker man känner. Kan låta klyschigt men hunden är verkligen människans bästa vän!


Lite ledsamt när en topphelg är slut

Har ju som sagt haft fina farmor på besök hela helgen. Har varit supermysigt och idag hade vi en riktig toppendag. Startade som ni vet med storhandling på Ica maxi och det var inte så farligt mycket folk som jag trodde! Det är så härligt när man har fyllt på förråden hemma och kan laga precis vad man vill till middag. Sen åkte jag hem och fikade med mamma och farmor, klickade hem lite kläder och annat från H&M och pratade om farmors nya lägenhet. Hon ska flytta till en härlig tvåa, det börjar bli lite för omständigt att bo i hus nu för henne.
Vi var ute på en härlig långpromenad i solen, som värmde(!), åkte och handlade och åt sedan middag. Nu ska farmor åka hem imorn och det känns alltid lite vemodigt när hon ska göra det, men ska ringa imorgon och höra hur det gick att åka hem, sen får det bli att åka ned och hälsa på snart.
Nu längtar jag till veckan, mina kläder kommer, kanske ska börja sitta barnvakt och ska köra ett poledance-pass med Angela på onsdag. Sen på torsdag har jag och Ronnie varit tillsammans i hela två år, tiden går fort när man har roligt! Det blir nog till att fira med en god middag och en mysig hemmakväll för det jag smugit runt och planerat ska vi inte göra just på torsdag, det är mer som ett presentkort om man säger så...!
Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid min man och sova sött hela natten, seminarium 10:00 imorgon.

 


Idag fick jag grymma vårkänslor!

Har lite nytt på ingång...
Blus, 99 kr på H&M
Byxor, 299 kr på H&M
Bikini, överdel 129 kr & underdel 99 kr på H&M
Klänning, 99 kr på H&M
Klänning, 299 kr på H&M
Clutch, 149 kr på H&M
Shorts till Ronnie, 149 kr på H&M
Klänning, 249 kr på bubbleroom.se

Med en enkel tulipan

Vi har firat födelsedagar i helgen, i fredags - först och främst så hämtade vi farmor som kom på besök, av just anledningen födelsedagar. I morse firades pappa med pompa och ståt, födelsedagssång och god frukost. Sen åkte vi en sväng till Skärholmen, hela ligan, och jag köpte den halsringen jag har på mig (MQ 179:-). Dagen har nu toppats med en god middag på restaurang 1900 för att fira min fina kusin Julia som fyllt 18 år! Nu är det dags att krypa till kojs, måste samla krafter för imorn bär det av till ica maxi för storhandling - vi lör ju inte vara ensamma där, om man säger så...
Kram och godnatt!


Waste

Blev en lista igår och när jag väl skrev den insåg jag att den typ inte behövdes alla fall. Men det är ju skönt att inse att man inte har så mycket att göra som man tror.
Nu sitter jag på tunnelbanan, ska köpa en kaffe och gå upp till aulan för att möta upp Angela, vi ska sitta och bokföra tillsammans, kul kul... Allvarligt så är det faktiskt ganska kul och väldigt lärorikt!
Hörs under dagen peeps!


List-dags!

Känner att det är mycket på gång imorn. Mycket som ska hinnas med så kanske borde jag skriva en lista? Som vanligt... Det känns väl lite så för att bokföringens uppgifter inte blev så klockrena som jag trodde, det var lite krångel som inte stod så mycket om i boken. Med min härliga prestationsångest kan jag ju inte heller nöja mig med att lämna in en verifikationslista där jag gjort fel och fått bokföra spegelvänt. Men jag antar att det är bra att visa att man kan göra om fel också, det kan ju hända den bäste att man trycker nån siffra fel. Ska nog gå och hämta ett papper och skriva en lista i alla fall. Så jag får koll på bitarna, vi säger så - godnatt!


Plugg och ett konstigt samtal

Pluggat mest hela dagen, hunnit med en löparrunda och snart börjar lyxfällan! Vilket vårväder det har varit idag då, strålande sol och plusgrader! Ringde på en annons idag där nån behövde hjälp med en hund (12årig malteserhane) tänkte att jag kunde erbjuda mig att promenera eller så med hunden... Det visar sig att tanten har träffat en ny man som åker in till Stockholm och jobbar om dagarna varpå hon får lov att ta hand om hans hund. Hon gillar inte hundar. Hon tycker han bara smutsar ner. Hon sätter då upp en lapp UTAN ATT HUNDENS ÄGARE VET OM DET och söker nån som kan ta hunden på foder på heltid. Hon ska alltså ge bort nån annans hund utan att säga nåt... Vilken jävla lirare, man blir ju mörkrädd!


John blund på besök

Godnatt på er, ska snart gå och lägga mig, föreläsning vid tio imorn igen. Har varit en mysig kväll hos mamma och pappa, har hämtat energi och gosat med mina fina vänner och familj!
Vi hörs imorgon!


Nespresso

Porslinet var bara att glömma, just den tallriken var slut i hela stan... Nu har jag allafall beställt dem hos Södertälje färghandel så hoppas de kommer snart! Fick i alla fall med mig kaffekapslarna och jädrans vad trevliga de var där. Allt gick otroligt snabbt och smidigt! Nu ska jag hem och äta lite sen blir det plugg och till sist födelsedagsmiddag för pappa! Stort grattis till dig.


Det är sjuuuuukt halt idag!

Dåligt med update här hörni... Det var fullt upp hela dagen igår, städade oavbrutet från klockan tio till halv tre, då började jag baka semlor. Har rensat ur alla lådor och skåp hemma så det känns grymt skönt! Nu är jag på väg på föreläsning och sen ska jag handla kaffekapslar och lite mer porslin från Mateus.
Kram


Lunch

Pannkakor med vaniljsmak:
1 ägg/person
1dl mjöl/helt ägg
2dl mjölk/helt ägg
Vaniljsocker
Salt
.
Vispa och stek, lycka till!


Tissel tassel

Spännande, har smusslat lite med en överraskning till min och Ronnies 2årsdag! To be continued...


Tack!

Min fina syster, vad du blivit stor. Tagit körkort och fyllt 18. Skaffat pojkvän och börjat dricka alkohol. Ibland känns det som det var igår som vi va små och snorklade på landet, tältade på baksidan och cyklade inomhus på vintern. Vi lekte häst i parken, cyklade och åkte rollerblades runt gården och åt jordgubbstårta varje skolavslutning.
Min fina mamma och pappa. Som gett oss den bästa uppfostran någonsin. Ni har gjort oss redo för livet, stöttat och coachat. Är otroligt tacksam över allt som jag fått här i livet, underbara föräldrar, underbar syster, underbara hundar, underbar pojkvän, underbara släkt och vänner. Det är inte klokt vad bra man har det och man tänker inte alltid på det. Borde verkligen uppskatta och visa uppskattning oftare. Så alla ni som känner er berörda, sug åt er. Ni är underbara, älskar er mina fina glädjeboostare, ser fram emot livet med er alla! (Hade inte bilder på er alla men även ni som inte finna på bild ska ta åt er!


Strålande tider, härliga tider!

Hörni, vilken morgon! Det är ju galet fint väder ute, solen skiner och himlen är blå. Idag börjar kursen i principbaserad redovisning, ska bli kul och skönt med något väldigt konkret, bara räkna, inte så mycket flum som i organiseringen. Känner mig ganska frisk nu så kanske ger mig ut på en löp/gå-runda lite försiktigt i solen i eftermiddag.
Imorn är jag ledig och det ska bli grymt skönt, ska "hemma-frua" genom att dammsuga, tvätta och baka semlor.
Ha en bra måndag!


Kreativitet

Idag har vi pysslat, resultatet blev... Speciellt... Jag, Emelie och Ronnie fick alla fall för oss att måla en tavla så det gjorde vi, jäklar va kul det var! Här har ni resultatet, hörs imorn!


Ren pedagogik


Glad och nöjd!

Klar med tentan, det gick bra tror jag, nu står Ronnie och lagar mat och jag bara njuter! Ikväll blir en lugn kväll, ska slappa framför tv:n och bara tänka på allt som inte har med tentan att göra. Är också sjukt glad att jag inte ska åka med på kryssningen, båten avgår 06:00 imorn. Då ska jag sova. Som en stock. Ibland är man bra nöjd med sina prioriteringar.
Ha en fin kväll!


Tenta-lördag

Tenta om några timmar, ska bli skönt att få det överstökat. Ska göra mig i ordning och gå upp till mamma och pappa för att låna bilen, önska mig lycka till!


Bra fredag!

Har sett en konstig film (spring break) typisk collagefilm àla american-pie-style som jag verkligen inte gillar... Trots det var det jag som valde film och den var rolig emellanåt. Nu ser jag dock något som är mer i min stil (georgia rule) som går på trean.
Imorn är det tenta hörni! Är faktiskt lite nervös och har ont i magen fast jag tror att jag har koll. Det är bara svårt att veta vad dom vill ha för typ av svar. Vill bara få det överstökat nu!
Nej, åter till filmen, kram på er.


Härliga fredag

Hemlagade hamburgare blir det till middag, den har vi köpt glass och läsk, mys. Fick ju en härlig promenad på köpet också!


Att sova som en fågelholk

Är på väg hem från jobbet nu, det gick bra men är sjukt trött, somnade på tåget - säkert med öppen mun och allt... Jag och Ronnie ska ta en promenad sen i det fina vädret och köpa något gott att fredagsmysa med ikväll!


Semlor

Snart är det ju fettisdagen eller semeldagen eller vad man nu vill kalla det, jag kommer baka mina egna semlor och jag kommer göra det på tisdag så de är helt färska och nybakta när de ska ätas. Lovar att lägga upp mitt bästa semel-recept (som mamma alltid bakat). Hur gillar ni era semlor? Mandelmassa, bara grädde, i varm mjölk eller kanske med vaniljkräm istället för mandelmassa? Det kan jag tänka mig är grymt gott för jag äter mina semlor utan mandelmassa. Och sen ska man inte snåla med kardemumman!


Varken kall eller trött

Godmorgon på er! Sitter på bussen på väg mot jobbet nu. Idag består mitt arbete i att stå i Kista Sciencetower och köra lite sampling (dela ut flyers och tablettaskar). Inte så jättespännande kanske men det ska blir riktigt kul och man skulle dessutom vara busienssklädd, så nu känner jag mig grymt proffsig. Trots att det är väldigt tidigt så är jag faktiskt inte särskilt trött, det är ju ändå fredag, fast jag har ju tenta imorn så det räknas väl inte riktigt som en riktig fredag... Det var ju inte ens kallt idag heller, har tunna strumpbyxor på mig och fryser inte ett dugg!
Ska ta och köpa mig en cappucino och en nybakt bulle när bussen kommer fram.
Ha en fin dag!


Kvällsmys

Nu sitter man här, glad och nöjd och mätt i magen. Jag och Ronnie har myst framför tv:n och idag lyxade vi till det med en kopp varm choklad som ni nu ska få receptet på, mycket godare än med oboy!
1 kopp:
Häll i så mycket mjölk som det får plats i din kopp i en kastrull.
Tillsätt 1 tsk kakao och 2 tsk strösocker.
Värm chokladen (inte koka!) tills den är lagom varm.
Det är också gott att lägga i en bit 70%-ig choklad i, lycka till!


Bibliotekarier från stenåldern

Ja hörni, jag har inte gjort så mycket vettigt alls idag egentligen, tog mig allafall ut och till biblioteket vid lunchtid för att få lite pluggro. Det funkade, satt och skrev oavbrutet i två timmar och nu känner jag mig klar inför tentan på lördag. Apropå biblioteket så var det sådär lagom skönt att stå och vänta vid disken med bibliotekarien bakom som stod och knappade i sakta mak på datorn. Hon var cirka 55 år och når vi kom till att få användarnamnet och lösenordet till det trådlösa nätverket, då hade hennes gräns för vad som är för tekniskt passerat för länge sen... Hon tänker då: aha! Jag hämtar en annan kvinna som också är typ 55 och inte kan teknik!
Ja, ni förstår att jag stod där och hängde i x antal minuter och när jag väl skulle sätta igång funkade det ju inte allafall. Tänkte förklara för henne när hon frågade om allt hade gått bra när jag gick, att det inte hade funkat men det gjorde inget för jag delade med mitt 3Gnät i mobilen. Jag kände ändå att det nog var bäst att jag struntade i att förklara det så jag sa bara att det gick bra, log och gick hem.


Tomatsoppa àla Sophie!

Håll i er, här kommer receptet på min fantastiska tomatsoppa (4 personer):
1. Skålla 4 tomater i kokande vatten för att kunna skala dom (skär ett kryss i varje tomat så lossnar skalet).
2. Finhacka 1 liten paprika, 1 liten gul lök, 1 charlottenlök och pressa en vitlöksklyfta.
3. Fräs löken och paprikan i olja och krydda med cayennepeppar, paprikakrydda och salt.
4. Tillsätt tomaterna som du hackat grovt och låt sjuda i några minuter.
5. Ha i 2 msk tomatpuré, 1 tsk socker, 1 liter vatten och 1 buljongtärning (grönsaks eller hönsbuljong). Låt koka i cirka 10 minuter.
6. Koka pasta i en egen kastrull (ca. 2-3 dl "risoni-pasta" från barilla använder jag).
7. Medan pastan kokar mixar du soppan med en stavmixer tills den är slät, krydda sedan med basilika (torkad eller färsk).
8. När pastan kokat färdigt tillsätter du den i soppan och serverar med färskt bröd!
Lycka till!


Onsdag 15/2-12

Låg däckad hela kvällen igår, förkylningen bråkade med mig igen men nu känns det mycket bättre! Har haft en skön dag, började med att gå upp vid tio och äta frukost vid tv:n, sen storstädade jag hela lägenheten (har så svårt att koncentrera mig på plugget när det är stökigt runtomkring), tog en lång dusch och sen tog jag äntligen tag i skolböckerna. Nu har jag bestämt att det får vara nog för idag och fortsätter imorn på biblioteket.
Snart kommer mamma hit och ska äta middag, jag ska göra en underbart god tomatsoppa (gör den helt själv från grunden) med ett gott bröd till.
Sitter för tillfället och njuter av lite tända ljus i lägenheten, hörs senare, kram!


Ända in i kaklet!

Nu jäklar ska jag kämpa mig igenom sista föreläsningen i organisation 1. På lördag är det tenta, sen börjar redovisningen som förhoppningsvis är lite mer specifik och lite mindre spretig...


På bättringsväg?

Igår var jag sjuk, en dum förkylning hade satt klorna i mig och den är kvar fortfarande, fast idag känns det mycket bättre. Jag var ändå i skolan igår som ni vet och hann även med en liten shoppingrunda, köpte ett par ljusa jeans, ett par gröna jeans, en vit topp och två Mateustallrikar (djupa) till min samling. Allt gick på cirka 1000-lappen men tur som jag har hade jag presentkort, så betalade bara cirka 300 från egen ficka! Kan lägga upp bilder på inköpen senare.
Idag då: är på väg till skolan för föreläsning. Ska nog sitta kvar och plugga en stund efteråt också. Det behövs nu när energin börjar komma tillbaka och förkylningen blir bättre. Imorn och på onsdag är jag i alla fall ledig, då blir det också plugg för hela slanten. Nej hörni, jag bloggar mer senare idag så önskar jag er en fin alla hjärtans dag så länge!
Kram


Pluggharmoni

Det här var från i morse som jag skulle lägga upp då men det gick inte så bra. Här kommer ett lite försenat inlägg allafall:
Fin plats att plugga på, helt lugnt och tyst och solen skiner utanför fönstret.


Förkyld

Tror ju att man är helt försenad nu när det är så ljust på morgonen... Det är såklart positivt med ljuset, så mycket lättare att ta sig upp! Idag var det ändå lite svårt att kämpa sig upp:
- Dels för att det är måndag
- Dels för att det år tenta-vecka
- Dels för att jag känner mig genomförkyld och värre känns det som det kommer bli också.
.
Hoppas ni får en härlig dag i det fina vädret!


Tacos & vårinspiration

Åååh tacos! Det blev taco-afton hos mamma och pappa idag, nu är det tv-häng och Fredde kom förbi en sväng. Har skrivit en lista på lite vårinköp jag skulle vilja göra framöver, har några presentkort som kan komma till användning!
.
Gröna jeans
Slappt vitt linne med svart tryck
Halsring
Vårjacka (kavajstil)
Ljusa jeans (gina)
Blus till jeans
Topp till jeans
Svart kort kofta
Bikini
Vårskor
.
Kram!


Picnic

Det är verkligen helt klarblå himmel och solen skiner - till och med värmer(!). Vi var ute på en långpromenad, sen avslutade vi det med en mysig fika i solen! Nu blir det film - det får man även fast det är bra väder om man redan har vart ute!
(Bilden med skon: verkade som om nån med grymt stora skor gått där innan oss, jag har 38 i storlek...)


Finsittning


Lördag

Har varit en lugn dag hittils, städat, tvättat, kollat på "Madicken"(!) och ätit lunch hos mamma och pappa. Nu nu är jag på väg mot Angela som bor i Täby, vi ska ladda upp inför kvällens finsittning!
Pannkakor, grädde och hallonsylt, den ena (mörkare) sylten är hemmagjord och har även riven mörk choklad i, sjukt gott!


Can you stop the fucking elephant?!

Nu har vi sett "En gång i Phuket". Den var superbra! Mycket bättre än "Sommaren med Göran" tyckte vi alla. Det var alltså jag, Ronnie, mamma och pappa som gick på bio. Nu har man den där härliga känslan när man har sett en bra och rolig film, man känner sig bara glad i hela kroppen, riktig feelgoodfilm som var klart sevärd!


Kvällen hittils


Solig fredagsmorgon!

Solen är på väg upp i Stockholm, det är otroligt vackert för precis bredvid solen som går upp ser man också månen idag! Vad kan det kallas? Är på väg mot mitt seminarie nu och hade sällskap av både Emelie och Louise på bussen hit. Ska köpa en kaffe att värma mig med innan vi börjar. Försökte på bilden fånga lite av solen men det gick sådär kan man säga...


Promenad och fika

Jag och Ronnie tog en promenad till centrum, fikade och köpte nya glödlampor. Köpte också jättefina tulpaner, tre (tre!!!) buketter för 40 kronor på blomsterbutiken, fina va?


Har ni sett?

Har märkt att jag "bildbloggar" lite mer nu, vet inte varför egentligen. I alla fall - har ni sett vad som hänt?? Två lappar har dragits bort från min annons på anslagstavlan. Det betyder förhoppningsvis att jag har två samtal att vänta, om allt går sin väg!


Snön faller

Ut i kylan och springa, hur kallt är det egentligen? Har kommit underfund med två bra saker:
1. Min iphonekamera är faktiskt grym, sålänge det är bra ljus, nästan alla bilder jag lägger upp tar jag med den och dom är väl inte så tokiga i kvalité?
2. Jag känner mig redan väldigt förberedd för tentan, den är först om drygt en vecka så har ändå gott om tid på mig att plugga mer!
.
Det var vad jag hade att säga för tillfället, så nu är det bara knyta på löparskorna.


Frukost(inspiration?)


Tv-nörd?

Med risk för att det låter som om jag inte har något liv så är det bästa tv-kvällen idag. Måste dom lägga alla bra program på samma kväll? Fast jag antar att det är bra egentligen, då kan man ju göra annat de andra dagarna. Så småningom väntar alltså sängen, imorn är jag ledig och då ska jag börja tenta-plugga på allvar. Träning ska också hinnas med och på kvällen ska vi äta hos mamma och pappa och så har mamma lovat att färga mitt hår och klippa min lugg. Återkommer med resultatet imorn men allt som allt verkar det bli ett klockrent veckoslut!
(håret har tappat lite färg och luggen lite form sen det var "ny-frissat" i höstas!)


Lunch

Gulasch-soppa med en surdegsfralla!


Vem tackar nej till dethär?

Inte jag just nu allafall, grått och kallt ute...

Dator på bussen

Ny upplevelse, blogga från datorn på bussen. Ska skriva lite, tänkte göra ett kontrakt medan vi åker in mot stan, effektivt! Tror det blir en trevlig lunch idag med Ronnie och David, hoppas David lagar god mat, han är kock. Först och främst idag har jag ett seminarie som väntar men det håller bara på till elva, sen har jag resten av dagen fri! Ska väl kanske plugga en skvätt hemma allafall.
Ha en fin dag!
Typ såhär fin var månen i går kväll, har ni svårt att sova vid fullmåne?

Arla morgonstund

Ska snart gå upp, dricka en kopp te och äta frukost till Nyhetsmorgon. Sen ska jag åka buss, tycker det är skönt att åka buss på morgonen, man kan sitta i sin egen lilla värld och det är oftast ganska lagom varmt. Man behöver inte byta till pendeltåg och sen ner i tunnelbanan. Nej, buss är bra, i lagoma mängder och om trafiken flyter på.
Bloggar senare, på den beryktade bussen, kram!

 

 


Mot personalmötet!


Min dröm, sjuk va?


Vilken härlig dag!

Bloggar från datorn för ovanlighetens skull. Idag är en bra dag, jag vaknade i lagom tid (8:30) har ätit en god frukost i lugn och ro, hunnit plugga undan en massa plugg, ska snart äta lunch, sen ut och springa och direkt på det blir det en promenad med Linda!
Vi hade en rolig kväll igår, Virre var här på middag och jag lagade en SMASHING fläskfilépasta med mozzarella, grädde, kantareller, soltorkade tomater och 4 sorters lök, väldigt nöjd med resultatet på den maträtten! Helt plötsligt ringer Emelie, hon hade blivit frisk och kom över och åt lite hon också. Vi pratade, mest om ganska äckliga saker såsom bajs... Sen blev det lite prat om drömmar och vad de betyder och bara för det drömde jag en sjuk dröm om Virre inatt.
.
Dags för lunch - fil med müsli, russin och banan!
Lånat bilden från Jenny, som också fotograferat (www.jennyerlinghult.blogg.se)

En suck av lättnad!

Borta! Nu har jag en bra känsla i kroppen igen, lite arbete med en gruppuppgift, en kass föreläsning, lite mat och en kaffe senare. Nu är jag på väg hemåt, ska förbi skogsängsskolan och centrum för att handla först och sen blir det kanske en promenad. Ikväll kommer Virre på middag och imorn är jag ledig. Jobbigt liv jag lever va? Åh, ikväll är det bra tv-kväll också, mys!
Kram sålänge!
(bilden, Louise står och "kissar" bredvid bilvägen och alla kollar konstigt...)


Samlade tankar och känslor

Nu lyser solen på mig genom fönstret på bussen, känslan i kroppen börjar sakta bli bättre. Vaknade imorse med den där känslan av att någon är arg på en, att man gjort nåt dumt, fast jag vet att jag antagligen drömt något som jag glömt vad det var... Kanske är lite blandning med att det är måndag? Fan, jag borde verkligen inte ha varken söndags- eller måndagsångest. Är ju ledig minst en dag i veckan. Hur ska det bli när man ska börja jobba tro? Som jag skrev i början av förra veckan, jag längtade till helgen och att veckan skulle kunna bli ganska jobbig men rolig. Det var den, men mest rolig, precis som jag trodde flög den också förbi.
Jaja, nu ska jag jobba lite med att få bort den oroliga känslan i kroppen, blir nog bättre när jag kommer igång med skolarbetet snart. Kram!


Är inte så mycket bättre själv...

Och jag som skällde på Jenny igår, bara för att hon aldrig bloggar på helgen! Har varit full rulle hela helgen, i fredags, efter att jag åkt buss (suck...) kom jag tillslut fram till mormor och morfar och vi kunde äta goda semlor! Sen blev det en promenad hem med Pingla och kvällen spenderades först med Ronnie och middag och sen nere hos Fredde med några av hans kompisar.
Igår var jag och mamma ute på en promenad i solen och sen blev det god tjejmiddag hos Virre, som följdes av utgång! Magenta var vi på och dansade oss svettiga tills jag och Virre tog sista tåget hem. Idag har jag städat, pluggat och fikat med Lisa, Dima och Alica, de ville så gärna komma och gosa med katterna för Alicas (deras dotter) skull. Nu blir det en improviserad bio, skulle egentligen gått på bio idag men det får bli imorn istället, så filmen börjar klockan åtta och det blir micropopcorn till!
.
Jusste! Jag gjorde förlängning av mina naglar i lördags, så fint blev det! Går hos euronail, finns både i Skärholmen och liljeholmens galleria. De är både snabba och billiga!


Buss, buss och buss (och buss)

Har åkt buss hela dagen, inte för att det är nåt fel på bussar i stort men det går ju så f-r-u-k-t-a-n-s-v-ä-r-t långsamt mitt på dan, en fredag och det är svinhalt... SLs trafik funkade allafall sjukt dåligt idag. Nu har jag mot alla odds ändå lyckats få min semla och tinat upp min arma kropp i badet. Börjar känna att hungern kommer krypandes, frukost, kaffe och en semla på hela dan kommer man inte så långt med. Väntar därför på Ronnie, han ska komma hem och laga mat till mig!
Ha en härlig fredag!


God morgon

Knökfullt på bussen, tur att man bor på andra stationen, tydligen är alla tåg söderut inställda... Sl alltså, vilket gäng! Mot seminariet nu och det är presentation och diskussion som gäller. Ska visa mitt onda sår för Angela också, stackars mig. Ska prata lite med Louise nu som sitter bredvid mig idag och efter seminariet tänkte jag lyxa till det och köpa TRE semlor! (alltså en till mig, en till mormor och en till morfar) trodde ni jag skulle äta alla tre själv? Nänänä! Där går gränsen...


Alterego

Det blev en lyckad kväll igår som dock slutade med en skön (ond) vurpa. Nu sitter jag och slappar framför tv:n och har det bra, låter bilderna tala för sig själva idag. Kram!


Kaffe, lunch & lite alkohol

Det hände en del när jag gick hem från mamma och pappa igår... Skulle gena ner för en slänt, tror ni inte jag ramlar och åker kana nerför hela slänten? Jo precis, det gjorde jag. Inte nog med det så råkar jag knocka Ronnie med min axel rakt på näsan när jag skulle lägga mig på MIN plats, som han hade lagt sig på. Han är lite som en klubbad säl när han väl somnat, omöjlig att väcka.
På väg till skolan nu, ska träffa gruppen för förberedelser inför nästa seminarie på fredag. Sen blir det lunch och föreläsning och till slut - SITTNING! Ska bli en riktigt rolig dag idag, vi hörs!
(Pratade med farmor igår, hon mådde bra. Vi kan prata länge i telefon, farmor och jag, hon är så glad och härlig!)


RSS 2.0