Det perfekta skummet!

Kolla in den här grabben (eller tjejen) när han gör latte, det skulle inte vara helt fel att kunna göra så på jobbet! Får väl träna mig :) div>

Här kommer lite tips jag hittade också på hur man får ett bra skum!
Enjoy!

Värma mjölk med ånga
Att värma och skumma mjölk med ånga kräver lite träning, men har man lite tålamod är det ganska lätt att lära sig.

1. Mjölken skall vara färsk naturligtvis. När man börjar med skumningen ska den vara kylskåpskall. Det är lättast att jobba med standardmjölk men det går att göra ett gott skum på mjölk med lägre fetthalt också.

2. Skummad mjölk får inte bli varmare än 60-65 grader. En vanlig stektermometer är ett bra hjälpmedel. Mer erfarna baristor lär sig hur mjölkkannans botten känns då temperaturen är rätt.


Bra skum!                                                      Inte bra!


3. Det perfekta, krämiga mjölkskummet får man genom att sätta ångpipen strax under ytan. Ett par sekunder räcker. Värm sedan mjölken genom att stoppa pipen djupare i kannan och låt mjölken cirkulera några sekunder. Kom ihåg att blåsa ren munstycket före och efter användningen så att det inte blir några rester av gammal mjölk kvar i maskinen. 

 

Källa (http://home.vxu.se/dmafr98/espresso/latte.htm)

 

Puss

S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0